+

AB-387 Jištění přívodu k rozváděči

Obracím se na vás s prosbou o radu.

První případ

Napájecí přívod podružného rozváděče je v hlavním rozváděči (z kterého je podružný rozváděč napájen) jištěn jističem 3 × 25 A. Podružný rozváděč má na výrobním štítku uvedenu jmenovitou hodnotu 16 A. Hlavní vypínač podružného rozváděče má jmenovitou hodnotu 25 A (na něj je přes svorky připojen napájecí přívod). Jmenovitá proudová hodnota svorek i dimenze kabelu (vzhledem k jeho uložení) jsou v souladu s jmenovitou hodnotou instalovaného jističe v hlavním rozváděči – 25 A. V podružném rozváděči jsou další jističe, které jistí koncové obvody z něho napájené.

Je závadou, když jmenovitá hodnota podružného rozváděče uvedená na jeho výrobním štítku je 16 A? Lze konstatovat, že tato závada je v rozporu s článkem 5.3.10 normy ČSN 33 2130 ed. 3?


Druhý případ

Napájecí přívod podružného rozváděče je v hlavním rozváděči (z kterého je podružný rozváděč napájen) jištěn jističem 3 × 25 A. Podružný rozváděč má na výrobním štítku uvedenu jmenovitou hodnotu 16 A. Hlavní jistič podružného rozváděče, který zde plní i funkci hlavního vypínače podružného rozváděče, má jmenovitou hodnotu 16 A (na něj je přes svorky připojen napájecí přívod). Jmenovitá proudová hodnota svorek i dimenze kabelu (vzhledem k jeho uložení) jsou v souladu s jmenovitou hodnotou instalovaného jističe v hlavním rozváděči – 25 A. V podružném rozváděči jsou další jističe, které jistí koncové obvody z něho napájené.

Je závadou, když jmenovitá hodnota podružného rozváděče uvedená na jeho výrobním štítku je 16 A?

Doseděl

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 21. 2. 2017
Aktualizováno: 23. 2. 2017
 
 
Facebook Obchod IN-EL