+

AE-645 Instalace MaR

Měl bych dotaz ohledně instalace MaR.
1. Zapojení frekvenčních měničů: v příloze zasílám foto zapojení frekvenčních měničů ve strojovně vzduchotechniky. Měnič je namontován na vnějším přístupném obalu vzduchotechniky, kde jsou přístupné silové vodiče pouze  v základní izolaci. Tento typ měniče nemá dostatek místa pod krytem, aby schoval celý kabel. Lze to takto ponechat, nebo je nutno zakrytovat, případně měnič nahradit jiným typem? Ve strojovně vzduchotechniky jsou určeny vnější vlivy BA4 – poučené osoby (jinak AD1, AE1).

2. Obvody MaR: 24 V AC, DC. Projektant v projetu vůbec neřeší, zda se jedná obvod SELV, PELV nebo FELV.
Zdroje vyhovují pro SELV a PELV, relé mají mezi cívkou 24 V a spínacími kontakty 230 V izolační schopnost 4 kV, sekundární strana zdrojů není spojena se zemí, oba sekundární póly jsou jištěny pojistkou, neživé části čidel se mohou dotýkat a někde se dotýkají uzemněných konstrukcí vytápění a VZT. Toto podle mého názoru odpovídá obvodům PELV.
V rozváděči MaR jsou však obvody silové 230 V a řídicí 24 V uloženy ve společných lištách pouze v základní izolaci. Stačí to pro bezpečné oddělení? Sčítají se základní izolace, nebo se jedná už o FELV?



Zahradníček

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 28. 1. 2020
 
 
Facebook Obchod IN-EL