+

Detail normy ČSN EN 50174-2 ed. 3

Informační technologie – Instalace kabelových rozvodů – Část 2: Projektová příprava a výstavba v budovách

platná norma
Třídící znak: 369071
Označení: ČSN EN 50174-2 ed. 3
Účinnost od: 1. 5. 2019
Důležitá
Zařízení: E1
Činnost: projektování montáž revize
Katalogové číslo: 507198 (klikněte pro odkaz na plné znění normy na webu ÚNMZ)

Popis:

Tato evropská norma stanoví požadavky na následující aspekty kabeláže informačních technologií:
a) návrh,
b) instalační postupy.

Norma je použitelná na všechny typy kabeláže informačních technologií uvnitř budov (a může být využita na kabeláž, která je definována jako část budovy) včetně univerzálních kabelážních systémů navržených v souladu se souborem EN 50173.

Poznámka:
Plánování a instalace určitých druhů kabeláže specifických pro aplikace může být doplněno jinými normami, například EN 50491-6-1 pro elektronické systémy pro byty a budovy (HBES) a systémy pro automatizaci a řízení budov (BACS).
Požadavky kapitol 4, 5 a 6 v této normě jsou nezávislé na prostorech, pokud nejsou doplněny požadavky kapitol závislých na prostorech.

Tato norma:
a) podrobně popisuje úvahy o vyhovujícím způsobu instalace a provozu kabeláže informačních technologií,
b) popisuje metodiku hodnocení prostorů, tras (a nosných systémů) a kabeláže (instalované nebo plánované) při podpoře cílů dálkového napájení,
c) vylučuje zvláštní požadavky platné pro jiné kabelážní systémy (například na kabeláž napájení); avšak počítá s účinky jiných kabelážních systémů na instalaci kabeláže informačních technologií (a naopak) a poskytuje obecné pokyny,
d) vylučuje ty aspekty instalace, které jsou spojeny s přenosem signálů ve volném prostoru mezi vysílači a přijímači nebo jejich přidruženými anténními systémy.

Tato norma je použitelná pro určitá nebezpečná prostředí, ale to nevylučuje další požadavky, které jsou platné za zvláštních okolností určených například dodávkou elektřiny a elektrifikovanými železnicemi.

Změny a opravy normy ČSN EN 50174-2 ed. 3

Typ změny Označení Věstník Účinnost Počet stran Katalog
Pro tuto normu nejsou evidovány žádné změny
 
 
Facebook Obchod IN-EL