+

Detail normy ČSN EN IEC 60034-5 ed. 3

Točivé elektrické stroje – Část 5: Stupně ochrany dané vlastní konstrukcí točivých elektrických strojů (IP kód) – Klasifikace

platná norma
Třídící znak: 350000
Označení: ČSN EN IEC 60034-5 ed. 3
Účinnost od: 1. 1. 2021
Související
Zařízení: E1 E2
Činnost: projektování revize
Katalogové číslo: 511635 (klikněte pro odkaz na plné znění normy na webu ÚNMZ)

Popis:

Tato část IEC 60034 platí pro klasifikaci stupňů ochrany poskytovaných krytem točivých elektrických strojů. Definuje požadavky na ochranné kryty, které jsou ve všech dalších ohledech vhodné pro jejich předpokládané použití a které z hlediska materiálů a provedení zajišťují, že vlastnosti, o nichž tato norma pojednává, budou za normálních podmínek použití dodrženy.

Tato norma nestanovuje stupně ochrany před mechanickým poškozením stroje nebo před takovými podmínkami, jako jsou vlhkost (vznikající např. kondenzací), korozivní prach a pára, plísně nebo hmyz.

Tato norma platí také pro nevýbušné stroje, avšak nestanovuje typy ochrany pro použití v potenciálně výbušném prostředí (prašném, plynném). Takové ochrany jsou definovány v souboru IEC 60079.

Pro některé aplikace (jako jsou spotřebiče používané v zemědělství nebo v domácnosti) mohou být stanovena rozsáhlejší bezpečnostní opatření pro ochranu před nahodilým nebo záměrným dotykem.

Změny a opravy normy ČSN EN IEC 60034-5 ed. 3

Typ změny Označení Věstník Účinnost Počet stran Katalog
Pro tuto normu nejsou evidovány žádné změny
 
 
Facebook Obchod IN-EL