+

AE-544 Instalace krabice s drápkovým uchycením

Potřeboval bych mít jistotu, jestli jsem správně pochopil normu a jestli se vztahuje na náš případ.

Potřebujeme instalovat krabice s drápkovým uchycením do dubového obložení stěn, za kterou je ovšem monolitická stěna. Krabice má vysokou mechanickou pevnost, je IP40 a je zkoušena žhavou smyčkou 850 °C. Krabice je od etablovaného německého výrobce GIRA a je určena včetně přístrojů a rámečků pro montáž do dutých stěn.

Do krabic přijdou zásuvky 16 A, 230 V, datové zásuvky, ovladače KNX, vše od GIRA, protože do této krabice nelze dát jiné přístroje, je to speciální designová řada a pasují tam pouze přístroje GIRA.

Stěna, na které bude krabice uchycena drápky, je dubová deska s vlastnostmi včetně požárních (je to třída reakce na oheň D, tj. třída hořlavosti C2 – podrobněji je to popsáno v certifikátu – prohlášení o vlastnostech).

Ve staré ČSN 33 2312 z 1985 roku je poznámka pod tabulkou 1, že do hořlavých hmot B, C1, C2 je možno ukládat krabice s elektrickými přístroji do 16 A, 380 V, pokud jsou alespoň z látky odolné proti šíření plamene. Obdobná poznámka je v nové normě ed. 2 s tím, že místo B, C1, C2 je zde už „normálně hořlavé látky“. Je zde také poznámka o zapovězení drápkového uchycení.

Vím, že třeba ABB vyrábí materiál se značkou  .

Dotaz tedy zní: lze takto montovat tyto přístroje do této krabice s drápkovým uchycením, když na sobě nemají značku pro montáž do hořlavých hmot?

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 20. 10. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL